Meme Kanseri Farkındalık | AKTIP
1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı
Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri | 1-31 Ekim 2024
Aktıp Hastanesi olarak Sosyal Proje kapsamında 1-31 Ekim 2024 Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri düzenlenerek ziyaretçilerin bilinçlendirilmesi sağlandı.
Sosyal Sorumluluk kapsamında; Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu Meme Kanseri Farkındalık Ayı için hastanemizde afişler asıldı, Stand kuruldu, broşürler dağıtıldı, tablet üzerinden bilgilendirmeler yapıldı ve farkındalığın arttırılması adına meme check up kampanyası düzenlendi. Meme kanseri ile ilgili ziyaretçilerimizin bilinçlendirilmesi sağlandı. Personellerimize emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.
“Farkında olmak önlem almaktır.”
Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yaygın olarak görülmektedir.
Kanser istatistiklerine göre, ülkemizde tüm yaş grupları değerlendirildiğinde kadınlarda saptanan tüm kanserlerin %24.9’uyla, en sık rastlanan kanser türü olarak öne çıkmaktadır. Meme kanseri her 100.000 kadının 43’ünde görülmektedir.
“Erken fark edersen çok şey fark eder.”
Ancak, bu veriler sizi korkutmasın. Son yıllarda, meme kanserinin tanı ve tedavisi için yaşanan gelişmeler hastalar açısından yüz güldürücü sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Tedavideki başarının artmasının temelinde toplumdaki farkındalık ve tanının erken konulması yatıyor.
Kişilerin 30’lu yaşlardan itibaren yıllık olarak meme cerrahı tarafından muayene edilmeleri ve yaşlarına uygun görüntüleme tetkiklerini yaptırmaları, meme kanserinde erken tanı konulmasını sağlıyor.
Meme Kanserinde Erken Teşhisin Birçok Yolu Var.
Meme kanseri, tarama amaçlı yapılan mamografi ve ultrasonografiyle belirti vermeden saptanabileceği gibi; kişinin kendi kendine muayenesi veya meme cerrahının muayenesi sırasında da saptanabiliyor ve memede hissedilen şişlikler meme kanserinin belirtisi olabiliyor. Ayrıca, meme cildinde renk ve şekil değişikliği, meme başının içe dönmesi, meme başından özellikle kanlı akıntı gelmesi meme kanseri açısından şüpheli bulgular olduğundan, koltuk altında ortaya çıkan şişliklerin de meme kanseri açısından değerlendirilmesi gerekebiliyor.
“Erken teşhis hayat kurtarır.”
Erken tanı için hangi yöntemler kullanılmalı?
20-40 yaş arası; Ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapılmalıdır. Ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmelidir.
40-69 yaş arası; Ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalı, yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmeli ve iki yılda bir mamografi çektirilmelidir.
Aktıp Hastanesi olarak, meme kanseri riskini en aza indirmek için yanınızdayız. Siz de çağrı merkezimizle iletişime geçin, meme kanseri kontrolünüzü aksatmayın.
#memekanserifarkındalıkayı
#erkenteşhishayatkurtarır
444 0 384 | aktip.com.tr