Zonguldak Beyin ve Sinir Cerrahisi Aktıp Hastanesi beyin ve sinir cerrahisi birimi; kafa ve omurilik tramvaları, beyin kanamaları, beyin tümörleri ve omurga hastalıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı) ile ilgili tüm şikayetlere yönelik tıbbi müdahaleler bu birimin kapsamında kendine yer bulur. Beyin ve Sinir Cerrahisi, beyin, omurilik, sinir sistemi ve ilgili yapılarla ilgili cerrahi müdahaleleri yapan bir tıbbi branştır. Aktıp Hastanesi olarak beyin ve sinir cerrahisi birimimizde, beyin, omurilik, periferik sinirler ve ilgili anatomik bölgelerde meydana gelen cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların teşhisi ve tedavisi yapılmaktadır.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Özel Aktıp Hastanesi, nöroşirurji alanında uzmanlaşmış öncü bir sağlık kuruluşudur. Bu hastane, beyin ve omurilik dokusundan kaynaklanan rahatsızlıkların yanı sıra bel ve boyun fıtığı gibi sorunların tedavisinde üstün bir hizmet sunar. Ayrıca kafa ve omurilik yaralanmaları, beyin damar tıkanıklıkları, beyin kanamaları ve anevrizma gibi kompleks nörolojik durumlar üzerine odaklanmıştır. Zonguldak Beyin ve Sinir Cerrahisi
Zonguldak Beyin ve Sinir Cerrahisi
Özel Aktıp Hastanesi, nöroşirurji alanında uzmanlaşmış öncü bir sağlık kuruluşudur. Bu hastane, beyin ve omurilik dokusundan kaynaklanan rahatsızlıkların yanı sıra bel ve boyun fıtığı gibi sorunların tedavisinde üstün bir hizmet sunar. Ayrıca kafa ve omurilik yaralanmaları, beyin damar tıkanıklıkları, beyin kanamaları ve anevrizma gibi kompleks nörolojik durumlar üzerine odaklanmıştır.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Nedir?
‘Nöroşirürji’ olarak da isimlendirilen beyin ve sinir cerrahisi; çocukluk döneminden itibaren yetişkinlik ve yaşlılık dâhil yaşamın tüm evrelerinde meydana gelebilecek sinir sistemi hastalıklarını konu edinen bir branştır.
Bu birimimizde baş ve beyin ile ilgili rahatsızlıkların yanı sıra omurga, omurilik ve boyun bölgesinde görülen hastalıkların tanı ve tedavisiyle de ilgilenilmektedir. Alanında uzman akademik bir kadronun görev yaptığı Aktıp Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümümüzde en ileri teknolojiye sahip ekipmanlar ve cihazlar kullanılmaktadır.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Hangi Hastalıklara Bakar?
Vücudun sinir sistemini ilgilendiren tüm rahatsızlıklar bu birimin uzmanlık alanına girer. Bu rahatsızlıklardan kaynaklanan hasarlar da yine beyin ve sinir cerrahisi branşının çalışma alanını oluşturur. Onlardan bazıları şöyledir:
1. Tümörler,
2. Travmalar (Silahlı saldırı, spor faaliyetleri, bir yerden düşme gibi etkenlerin sebebiyet verdiği hasarlar),
3. Beyin damarlarıyla ilgili hastalıklar,
4. Yaralanma, darbe, kaza, yaşlılık ve benzeri çeşitli nedenlerle ortaya çıkan omurga problemleri (Tümör, eğrilik, kas-eklem ağrıları, kamburluk (kifoz), lezyonlar, enfeksiyon, skolyoz vb.),
5. Beyin kanamaları,
6. Parkinson,
7. Boyun ve bel fıtığı,
8. Anevrizma,
9. İnme ve felç,
10. Arteriovenöz Malformasyon,
11. Karotis Stenozu,
12. Çocukluk çağı beyin ve sinir hastalıkları (Beyinde su toplanması, hareket ve epilepsi bozuklukları, beyin omurilik sıvısı artışı, omurilik kapanma kusurları gibi).
Beyin ve Sinir Cerrahisi Tedavileri Nelerdir?
Rahatsızlığın türü, nedeni, aciliyeti gibi faktörlere göre uygulanacak operasyon yöntemleri farklılık arz eder.
Örneğin kimi rahatsızlıkların tedavisi için mikrocerrahi, bazı vakalarda ise tek seçenek açık cerrahidir. Tümörler için radyoterapi, kemoterapi ve benzeri tedaviler planlanabilirken, omurga için enstrumentasyon (sağlamlaştırma) gibi operasyonlar endoskopik ve mikroşirürjikal cerrahi yöntemlerle gerçekleştirilir.
Gelişmiş görüntüleme teknikleri, detaylı uzman değerlendirmeleri ile hastalıkların doğru ve hızlı bir şekilde teşhis edildiği Aktıp Beyin ve Sinir Cerrahisi biriminde dünya standartlarıyla uygunluk gösteren güncel teknolojilerden faydalanılmaktadır. İleri düzey akademik ve teknik altyapıya sahip olan hastanemiz, hastalarımızın konforu ve sağlığı için gereken tüm imkânlara ve donanıma sahiptir.
Zonguldak Beyin ve Sinir Cerrahisi
Yayın tarihi: 11.Eylül.2023
"Bu içeriğin geliştirilmesinde Aktıp Hastanesi uzman hekimleri katkı sağlamıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz."