Bolu Göğüs Hastalıkları solunum sisteminde ve akciğerlerde meydana gelen hastalıkların teşhis ve tedavisiyle ilgilenen ana bilim dalıdır. Alerjik hastalıklar, astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, bronşit, tüberküloz, zatürre, kronik öksürük, akciğer embolisi, uyku sırasında solunum bozuklukları, akciğer kanseri, karaciğerde sıvı toplanması, akciğer katılaşmaları, solunum yetmezliği, covid bunlardan bazılarıdır.
Ayrıca sigara bağımlılığından kaynaklanan rahatsızlıklar da bu bölüm hekimlerinin ilgi alanına girer. Multidisipliner yaklaşım doğrultusunda çalışan Göğüs Hastalıkları branşı, modern tıp yöntemleri ve gelişmiş teknoloji eşliğinde hastaya özgü bir tedavi düzenler.
Gerekli görüldüğünde tanı ve tedavi için; laboratuvar testleri, ileri radyolojik görüntüleme tetkikleri gibi birçok farklı teknik kullanılır.
Öte yandan uzman hekimler; sigaraya bağlı hastalıklar, sigara bağımlılığı, sigara bırakma yolları hakkında da kişilere yardımcı olur. Bolu Göğüs Hastalıkları
Bolu Göğüs Hastalıkları
solunum sistemi sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Aktıp Hastanesi olarak, uzman hekimlerimiz ve modern tıbbi teknolojilerimizle hastalarımıza en iyi göğüs hastalıkları hizmetini sunmaktan gurur duyuyoruz. Sağlıklı bir solunum sistemi için yanınızdayız.
Göğüs Hastalıkları Bölümü Hangi Rahatsızlıklara Bakar?
Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, akciğere ve solunuma bağlı gelişen tüm rahatsızlıkların tanı ve tedavisiyle uğraşır. Hastalar, bölümde görevli uzman hekimler tarafından gerektiği zaman ayaktan takiple veya yatarak tedavi edilir.
Branş dâhilinde bulunan ve bölümde tetkik, takip ve tedavileri yapılan hastalıklardan bazıları şöyledir:
1. Zatürre (Pnömoni)
2. Sarkoidoz
3. Pnomotoraks (Akciğerin sönmesi )
4. Plörezi (Akciğer zarında sıvı birikmesi)
5. Obstrüktif akciğer hastalıkları (Bronşektazi, astım, KOAH )
6. Alerjik akciğer hastalıkları
7. Anafilaksi
8. Akciğer kanseri
9. Kronik öksürük
10. Amfizem
11. Atelektazi
12. Akciğer embolisi
13. Sigara Bırakma Tedavisi
14. Interstisyel Akciğer Hastalıkları
15. Solunum Yetmezliği
16. Covid
17. Akut ve Kronik Bronşit
18. Uyku Apnesi
Göğüs Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?
Öncelikle hekim, hastanın detaylı öyküsünü alır. Fizik muayene sonrası lüzumlu görürse laboratuvar testlerine ve radyolojik görüntüleme yöntemlerine başvurulabilir. Hastanın durumuna ve muayenesine bakılarak solunum fonksiyon laboratuvarında ilâve testler istenebilir.
Göğüs hastalıklarının tanısında en çok tercih edilen bazı solunum fonksiyonu testleri ise şunlardır:
1. Yavaş Vital Kapasite Testi
2. Zorlu Vital Kapasite Testi
3. Reversibilite Testi
Göğüs hastalıkları uzmanı, rahatsızlığı teşhis ettikten sonra hastaya uygun tedavi yöntemini belirleyip hastanın mevcut durumuna bağlı olarak yatarak tedavi veya ayaktan takip eder.
Kimi hastalıklarda ilaç veya medikal cihaz kullanımı önerilirken, bazı hastalıkların tedavi seçeneği ise cerrahi operasyon olur.
Bolu Göğüs Hastalıkları
Yayın tarihi: 17.Eylül.2023
"Bu içeriğin geliştirilmesinde Aktıp Hastanesi uzman hekimleri katkı sağlamıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz."